Site icon IAS

מסעדת לוטה זכתה בפרס יוקרתי בקטגוריית עיצוב מסעדות בבתי מלון

מבט על מסעדת לוטה במלון גלי כנרת. צילום עמית גירון

בטקס הענקת הפרס הבינלאומי לשנת 2023 שהתקיים בלונדון, לעיצוב מסעדות בבתי מלון, הוענק הפרס למעצב סער צפריר וצוותו על עבודת העיצוב למסעדת לוטה השוכנת במלון גלי כנרת של רשת ישראל קנדה מלונות.

ההישג המשמעותי למעצב הישראלי מדגיש לא רק את המומחיות של סער צפריר והסטודיו שלו, אלא גם את התרומה המשמעותית לעולם עיצוב האירוח. הנימוקים לקבלת הפרס היו בין היתר, על שילוב בעיצוב של מורשת אירוח אירופאית לצד מסורת ישראלית. מסעדת לוטה היא עדות לכך בה מודגש שילוב של יופי וההיסטוריה של מיקום המסעדה.

מסעדת לוטה נקראת על שם המנהלת הראשונה של המלון – לוטה אייזנברג ועוצבה בהשראת שורשיה של לוטה ומהווה חגיגה של טעמים מפורסמים של ישראל: אורגני אך מעודן. העיצוב של המסעדה נעשה מחומרים טבעיים, בשילוב קשתות המושכות את העין, אריחי קרמיקה בצבע ירוק בהשראת עצי הזית באזור וחלונות גבוהים המשקיפים אל נוף הכנרת.

צפריר סער. צילום Chantal Brinks

סער צפריר הבעלים של משרד SZ DESIGN באמסטרדם, אמר: " אני גאה לקבל את הפרס העולמי מ- Design et al, שכן העבודה על הפרויקט המרגש הזה הייתה זכות עבורי ועבור הצוות שלנו. אנו מקדישים מחשבה עמוקה בכל פרויקט שאנו לוקחים כדי ליצור חללים בלתי נשכחים המציעים חוויה ייחודית לכל אורח והכרה זו היא ההוכחה לתשוקה ולעבודה הקשה שלנו. השיפוץ והעיצוב של המלון המיתולוגי, שהושק לראשונה כמלון יוקרתי על שפת הכינרת אי שם בשנת 1946, הושפע רבות מהמסורת רבת השנים של המקום".

"יש שני עמודי תווך לנרטיב שסביבו עיצבנו את המלון, הראשון הוא שרידים ארכיאולוגיים שנמצאו ממש בסביבתו, והשני – דמותה של לוֹטֵה איזנברג, המנהלת המיתולוגית של המלון משנות הארבעים והחמישים.  באותה תקופה כל המי ומי התארחו במלון, מספרים אפילו שפולה בן גוריון הייתה עומדת במטבח כדי לבשל לבן גוריון את האוכל שאהב. לוטה הייתה הדמות החיה מאחורי הכול, שהגיעה מאירופה והביאה איתה משם את האווירה וההקפדה לחוף ים כנרת. כל הסטייל שיצרנו הוא ערבוב בין הדמות שלה לבין הנושא של העתיקות, בתוספת של הרבה כבוד לנוף המדהים של המים".

מסעדת לוטה במלון גלי כנרת. צילום עמית גירון
Exit mobile version