סיפור אמיתי: תיירים המגיעים לישראל מגיאורגיה, וישראלים שטיילו במדינה היפה הזו, מגיעים למסעדת פטרה באשדוד, כדי להשוות היכן טעים יותר, ורובם אומרים ש"שלנו טוב יותר". אבל לא רק הם. לפטרה באשדוד מגיעים מיטיבי אוכל מקצווי ארץ, כאלה שכבר סעדו בה ויודעים כמה שהיא איכותית, וכאלה ששמעו מאחרים והגיעו לבדוק. גם אני יצאתי מפטרה משולהבת – גם בגלל היין הגיאורגי המפורסם, גם בגלל שפע מנות האוכל (שפע היא מילה צנועה לכמויות ולגודלי המנות) וגם בגלל המקום רחב הידיים שהוא ממש קומפלקס – בפנים או בחוץ או בפינות האינטימיות, וגם בגלל המיקום – על הקו הראשון לים בחוף הקשתות באשדוד.
מסעדת פטרה, מוסד קולינרי מוביל בישראל, טבולה בצמחייה ירוקה ובאווירה פסטורלית נעימה. היא מתאימה לסעודה זוגית רומנטית, כמו גם לקבוצות מטיילים. הן בשעות היום וגם בלילה. הצוות מאד שירותי וידידותי, והתפריט – שנראה כמו אלבום לאומנות האוכל, עשיר עד שממש קשה לבחור ממנו.
המסעדה, בבעלות המסעדן סימו בן חובל, ובניצוחו של השף בל מילר, המשמש כשף הראשי והיועץ הקולינרי של המסעדה, מציעה תפריט אוכל גיאורגי אותנטי, שאינו כשר, הכולל מגוון מאפים ותבשילים מן המטבח הגרוזיני המסורתי, לצד מנות אירופאיות קלאסיות מהדגה הימית, פירות ים ובשרים משובחים.
לראשונה, תפריט עסקיות:
לראשונה, החליטו בפטרה לצאת בחורף הקרוב בתפריט עסקיות שיוגשו בימים א-ה' בין השעות 17:00-11:00. להלן שלוש האופציות:
* עסקית מס' 1, 119 ₪, כוללת:
שתייה – בחירה בין תפוזים/לימונדה/קולה/ספרייט/מים/טוניק/זירו/ מים בטעמים. ניתן גם לבחור 1/3 בירה במקום השתיה הקלה בתוספת 12 ₪.
מרק לבחירה: פטריות חלבי/בצל/חרצ'ו/בורשט.
מנת פתיחה אחת לבחירה: איקרה/גלילת חצילים גאורגית/בטטה חמה/קרפצ'יו עגל/חומוס/פטריות בטריאקי עם בצל/פטה כבד/סלט קצוץ/חציל פטרה/חציל בלקני/פטריות מוקפצות בשום ודבש/סלט גיאורגי.
מנת ביניים אחת לבחירה: 2 יחידות חינקלי בשרי/2 יחידות בליני בשרי או חלבי/2 יחידות וואזיס תולמה.
עיקרית לבחירה (כל המנות מוגשות עם תוספת חמה לבחירה): צ'נחי/ביף סטרוגונוף/סליינקה כבדים/קבב/סופלקי פרגיות/שווארמה על פירה או לאפה/שניצל פטרה/נקניקיות פטרה/פילה סלמון/המבורגר/צ'יזבורגר/פפרדלה בשמנת או שמנת פטריות
סופגנייה גיאורגית ( פונצ'יקי) בסוף הארוחה בתוספת 10 ₪.
* עסקית מס' 2, 159 ₪, כוללת:
שתייה – בחירה בין תפוזים/לימונדה/קולה/ספרייט/מים/טוניק/זירו/ מים בטעמים. ניתן גם לבחור 1/3 בירה במקום השתיה הקלה בתוספת 12 ₪.
מרק לבחירה: פטריות חלבי/בצל/חרצ'ו/בורשט/ מיקס ים/דגים.
מנת פתיחה אחת לבחירה: איקרה/גלילת חצילים גאורגית/ חומוס/פטריות בטריאקי עם בצל/ סלט קצוץ/חציל פטרה/ פטריות מוקפצות בשום ודבש/סלט גיאורגי/ קרפצ'יו עגל/פלטת דגים מעושנים/טאפאסים גאורגים.
מנת ביניים אחת לבחירה: 2 יחידות חינקלי בשרי/2 יחידות בליני בשרי או חלבי/2 יחידות וואזיס תולמה.
עיקרית לבחירה: טאפקה עם ירקות שורש/צלעות כבש/שיפוד פילה לברק על ריזוטו/חצ'אפורי ים/שיפוד חבו/המבורגר אסאדו/כבד אווז/שרימפס בשמנת או בשמנת פטריות או בשום ויין.
* עסקית מס' 3, 499 ₪, כוללת:
שתייה – בחירה בין תפוזים/לימונדה/קולה/ספרייט/מים/טוניק/זירו/ מים בטעמים. ניתן גם לבחור 1/3 בירה במקום השתיה הקלה בתוספת 12 ₪.
מרק לבחירה: פטריות חלבי/בצל/חרצ'ו/בורשט/ מיקס ים/דגים.
מנת פתיחה אחת לבחירה : איקרה/גלילת חצילים גאורגית/ חומוס/פטריות בטריאקי עם בצל/ סלט קצוץ/חציל פטרה/ פטריות מוקפצות בשום ודבש/סלט גיאורגי/ קרפצ'יו עגל/פלטת דגים מעושנים/טפאסים גאורגים.
מנת ביניים אחת לבחירה: 2 יחידות חינקלי בשרי/2 יחידות בליני בשרי או חלבי/2 יחידות וואזיס תולמה.
עיקרית לבחירה: מיקס יהלום ביין או בשמנת/פלטת בשרים /אנטריקוט כבד אווז.
סופגניה גיאורגית (פונצ'יקי) בסוף הארוחה בתוספת 10 ₪.
כדאי לדעת:
כל המנות מיוצרות על ידי טבחים המתמחים באוכל הגיאורגי, בהובלת השף הראשי והיועץ הקולינרי, בל מילר. הבצקים מיוצרים במקום ונאפים בתוך תנור אבן כנהוג בגיאורגיה, התבשילים והמילויים מקורם במתכונים עתיקים והטריות מורגשת בכל מנה ומנה.
יש לציין כי מסעדת פטרה אשדוד מסיימת בימים אלה שיפוץ גדול שהחל לפני מלחמת חרבות ברזל, הכפילה את שטח המסעדה, כמו גם את המטבחים, בהם מטבח פרונטאלי. כיום ניתן לתת מענה קולינרי לכ-350 סועדים בו זמנית.
מסעדת פטרה באשדוד:
כתובת: רחוב מפקורה 1, אשדוד.
שעות פתיחה: ימים א'-ש', בין השעות 09:00 בבוקר עד 01:00 בלילה
עסקיות בימים א-ה בין השעות 17:00-11:00
טל' להזמנות, אירועים ומשלוחים: 08-8651610