סופרמרקטים וחנויות מכולת זכו לפופולריות ברשתות החברתיות, והם הפכו להיות האטרקציה שכל תייר חייב לבקר בה. טיול בין המדפים הוא הדרך החדשה והטעימה להכיר את התרבות ביעד שבו מבקרים, לגלות מאכלים וטעמים מקומיים, לנסות מותגים חדשים ופשוט ללכת לאיבוד בין המעברים ולמצוא הפתעות חדשות – כל סופרמרקט הוא קניון שלם של הפתעות, מציאות ודברים טעימים עבור 71% מהתיירים הישראליים, שדיווחו כי לנסות מאכלים חדשים הוא חלק גדול מחוויית התיירות שלהם, וכי הביקור בסופרמרקטים הופך לאחת התחנות הראשונות ביעד החופשה. כדי לעזור להם, Booking.com ממליצה על היעדים הטובים ביותר מרחבי העולם לחובבות וחובבי הטרנד.
לוס אנג'לס, ארה"ב
לוס אנג'לס היא עיר של חיי זוהר ופאר, וגן עדן לחובבי האוכל. מאז פתיחת החנות בעיר בשנת 1969, Erewhon הפכה למוקד תיירותי פופולרי, ומשכה אליה מבקרים שמסתקרנים מגובה המחירים השערורייתי והמציאות המיוחדות. הקונים במקום יתלהבו מכריכי הסושי ומהשייקים בטעמים שנבחרו על ידי סלבס – שני פריטים צבעוניים שיבלטו בכל סטורי ברשתות החברתיות. בחנות מציעים אפילו שירות החניית רכב, כך שחווית הקנייה בה היא ברמת 5 כוכבים, מההגעה ועד ליציאה. חנויות מזון נחשבות נוספות בעיר הן Bristol Farmers, שבה הירקות מסודרים לפי צבעים ויש בה בר פוקי. ב-Andrew’s Cheese Shop אפשר למצוא יין, בירה ואת הבשרים והגבינות המיוחדים שבהם החנות מתמחה. המבקרים ב-Farmshop ייהנו מארוחת בוקר, צהריים או ערב בסגנון קליפורניה, שמוגשות כולן במסעדה שבמקום, ועשויות מחומרי גלם מקומיים.
אחרי השיטוט הקולינרי, בין וניס ביץ' לחוף סנטה מוניקה, נמצא מקום האירוח STAY OPEN Venice Beach. מדובר בסביבה המושלמת להכיר בה תיירים חובבי אוכל. במרחק הליכה מהמקום נמצאים סניפים של Whole Foods Market ו-Ralphs. במקום האירוח יש טרקלין ומטבח משותפים, ובכמה מהחדרים יש מרפסות עם נוף לים. הוא נמצא במרחק נגיעה מהאקשן וההמולה של העיר, למי שמחפשים לחוות את לוס אנג'לס כמו שצריך.
ליון, צרפת
ליון ידועה כבירת הגסטרונומיה של צרפת, ויש בה יותר מסעדות לראש מבכל עיר אחרת במדינה – 14 מהן זכו בכוכבי מישלן. בעיניי הצרפתים, הנאה מאכילה ומאוכל היא חוויה בפני עצמה, ולכן צרפת היא יעד חובה לכל הפודיס שרוצים ליהנות מאמנות הסעודה. בנוסף למסעדות המשובחות, ברחובות העיר יש סופרמרקטים מוכרים, ביניהם רשת מונופרי (Monoprix) שבה יש אוכל, אופנה, מוצרי טיפוח ומוצרים לבית, ורשת קרפור (Carrefour) הידועה בזכות שפע הירקות, הפירות והבשר שאפשר למצוא בה. בזמן שמסתובבים בין המעברים הרבים, אפשר לקנות מוצרים טריים ולהכין מנות טעימות כמו פטיט-סאלה (petit salé), אחד המאכלים המסורתיים הבולטים באזור, שעשוי מעדשים מבושלות עם נקניקיות וירקות. כדי שהארוחה תהיה מושלמת, מומלץ לבקר ב-Pralus ולטעום את טארט הפרלינים המפורסם, שעשוי מסוכריות שקדים אדומות. לחלופין, מי שמעדיפים לגלות את הגסטרונומיה בעיר בליווי מומחים, מוזמנים להשתתף בסיור אוכל מודרך שבו מבקרים במסעדות בעיר העתיקה של ליון, וטועמים מבחר גבינות ופאי פרלין, לצד כוס יין.
בלב ליון נמצא מקום האירוח MOHOM – Bellecordière, שבו אפשר להשקיף על הרחוב מהחדרים האלגנטיים, שגם מרווחים מספיק כדי לארח משפחה שלמה שמגיעה ליהנות מהסצנה הקולינרית של העיר. האורחים והאורחות יכולים להשתמש באופן חופשי במטבח המצויד שבדירה ולבשל מאכלים מקומיים קלאסיים, וליהנות מכל היתרונות הנוחים של מקום האירוח, ביניהם גם אח באזור המגורים.
מקסיקו סיטי, מקסיקו
במקסיקו סיטי, אחת הערים הגדולות ביותר בעולם, יש מסורת אוכל עשירה עם השפעות ספרדיות, סיניות, צרפתיות וערביות. חובבי אוכל שאוהבים לנסות את המטעמים המקומיים ישמחו לדעת שרחובות העיר מלאים בשווקי איכרים ובאזורי הסעדה עם מאכלי גורמה אותנטיים כמו צ'ילקילס, טמאלס וקסדיאס. ניתן לצאת לסיור בשווקים של מקסיקו סיטי ולהכיר מקרוב את סודות הכנת הסלסה עם משפחה מקומית, לצד הזדמנות לערוך קניות בשני שווקי רחוב לא מאוד מתויירים: השוק עם ציורי הקיר ושוק הפרחים – כך ניתן להכיר את ההיסטוריה, התרבות והפוליטיקה במקום, ולסיים בסדנת הכנת סלסה בעזרת מומחים מקומיים. אפשר לקנות צ'ילי מהסוגים הפחות מפורסמים, צ'ילה דה ארבול, צ'ילה מנסאנו וצ'ילה האבנרו (chile de árbol, chile manzano, chile habanero), התוספת המושלמת לבשר או להכנת ציר, רק זהירות – זה חריף! זו גם הזדמנות לרכוש קומל (Comal), שהוא כלי הבישול האולטימטיבי – מחבת שטוחה, עגולה וכבדה שאפשר לצלות בה עגבניות וצ'ילי לסלסה וגם לחמם טורטיות.
מומלץ לשים את הראש ולנוח מכל החוויות ב-Casa de la Luz Hotel Boutique, שם האורחים ייהנו מארכיטקטורה היסטורית מהמאה ה-16, בר, טרסה ונופים של העיר. אפשר לפתוח כל יום בארוחת בוקר א-לה קארט, ובמקום מוגשות גם ארוחת צהריים וערב עם מיטב המאכלים המקומיים והבינלאומיים. מקום האירוח הזה, שקיבל את הסמכת Travel Proud, קרוב למבחר אתרי תיירות פופולריים בעיר, כמו הקתדרלה המטרופוליטנית של מקסיקו סיטי, מוזיאון מקסיקו סיטי והארמון הלאומי.
בולוניה, איטליה
בולוניה, הידועה בכינוי 'La Grassa' ('השמנה'), נחשבת לבירת הקולינריה של איטליה, והיא ביתם של כמה מהמאכלים האהובים בעולם, כמו טאליאטלה אל ראגו (פסטה עם בשר בקר), טורטליני ופרמג'אנו רג'אנו (הגבינה המפורסמת). למרות שלא מדובר ביעד מסורתי לקניות בסופרמרקטים, תושבי בולוניה נהנים ממבחר מטעמי גורמה ומחנויות עצמאיות עם תוצרת באיכות הגבוהה ביותר. שוק האוכל העתיק ביותר בעיר הוא ה-Quadrilatero, שמשתרע על פני מספר רחובות ומלא בדוכנים מקורים ופתוחים. חובבי האוכל יאהבו לטייל בשוק המקורה הראשון של העיר, Mercato di Mezzo, שבו יש פיצרייה, פאב בירה, בר פסטה ומסעדות. עוד מקום שחייבים להכיר הוא Via Pescherie Vecchie, רחוב שממוקם בפינת שוק Quadrilatero: המבקרים ימצאו בו את מעדני הגורמה הטובים ביותר בבולוניה, כמו לחם טרי וכריכים בטייק אוויי, מלאים במטעמים כמו נקניק מורטדלה או חתיכות גבינת בוראטינה. כדאי לנסות את הבשר המשומר והחומץ הבלסמי המקומי ממודנה, בחנות הגורמה Salumeria Simoni, שבה נמצאים כמה מהמאכלים הטובים ביותר שאפשר למצוא בעיר.
במרחק חמש דקות הליכה מהמרכז הקולינרי של בולוניה, נמצא מקום האירוח Casa Andromeda in Canton de’ Fiori, דירה מקסימה עם חדר שינה אחד בלב העיר. אורחי המקום ייהנו מאזור מרווח לבישול וארוחות שיכינו מהתוצרת המקומית, ומהנוף של העיר הציורית שנשקף מחלון שמגיע מהרצפה עד התקרה.