חברת התעופה אתיופיאן איירליינס חנכה בשבוע שעבר, בנוכחות ראש ממשלת אתיופיה, את המלון החדש הראשון בבעלותה Ethiopian Airlines Skylight Hotel. המלון הוקם צמוד לשדה התעופה באדיס אבבה, הוא בן 5 כוכבים ומשתרע על שטח של 40,000 מ"ר.
אתיופיאן איירליינס דיווחה כי החליטה להקים את המלון בצמוד לשדה התעופה כדי לתת מענה לנוסעים עם קונקשנים ארוכים, או עיכובים מכל סוג. כמו כן הכוונה היא להפוך את אדיס אבבה לשער הכניסה לאפריקה ולייצר מאות משרות עבודה לתושבים באיזור.
עלות הקמתו נאמדה בכ-65 מליון דולר והוא הגדול והמפואר ביותר באדיס אבבה. חברת התעופה אתיופיאן איירליינס מימנה 35% מההקמה ואת השאר בנק צ'יינה. בנוסף עבר נמל התעופה של אדיס אבבה שיפוצים והורחב ובעקבות כך יוכלו לעבור בו כ-22 מיליון נוסעים בשנה.
לפי ידיעה שהתפרסמה בנושא בשנזן שבסין, המותג הוא בבעלות החברה הסינית שנזן סקיילייט ניהול מלונות – Grand Skylight Hotels Management – GSHM, שבאמתחתה יותר מ-33 שנים של נסיון בינלאומי ויותר מ-60 מלונות בניהול ובהקמה. GSHM היא חברה-בת של התאגיד הסיני Aviation Industry Corporation of China – AVIC.
יו"ר GSHM, ג'אנג גוצ'או (Zhang Guochao) בירך על המלון החדש ואמר שהחברה לא חסכה כל מאמץ לתרום לפרוייקט דרך המשי החדשה Belt and Road Initiative – BRI. פרוייקט "החגורה והדרך" של סין הוא תכנית-העל השאפתנית של סין ליצור רשת רכבות מהירות לאורך אסיה ואירופה, כמו גם מערך קווי שיט, נמלים וכבישי חיבור בדרום אסיה ואפריקה. זאת כדי ליצור מערך תחבורה שראשו בסין ויחבר את מרבית כלכלות חצי הכדור המזרחי במערך תובלה מהיר. אולם יש החוששים שהמדינות שמקבלות מסין את ההשקעה לבניית התשתיות – שוקעות בחובות למעצמה האסיאתית.
דרך המשי המקורית נפרצה לפני 2,000 שנה ויותר בין אירו־אסיה לסין, בין מערב למזרח. היא חיברה יבשתית (ובהמשך גם ימית) עולמות רחוקים וזרים זה לזה. כיום הסינים מהללים את דרך המשי ורואים בה דרך כפולה — מעין "חגורה" יבשתית ונתיב ימי, כהגדרתם, והיא אף הוכרזה כסמל תקווה לקידום המטרות שהציבה לעצמה.
ישראל יכולה לשמש לסין קרש קפיצה לוגיסטי ויצרני, בהיותה חוליה מקשרת מבחינה גיאו־פוליטית בין אפריקה, אירופה, ובעתיד אף מערב-אסיה רבתי. האינטרסים המתבססים של סין בנמלי חיפה ואשדוד – שחברות סיניות בונות בהן נמלים חדשים – והאפשרות לדריסת רגל משמעותית בעתיד במסילת הברזל בין אשדוד לאילת (רד־מד, כלומר גשר בין הים האדום לים התיכון), נכללים בתוכנית האסטרטגית הרחבה.
בספטמבר 2017 נחתה בישראל הטיסה הראשונה של היינאן איירליינס משנגחאי ויועץ שגרירות סין בישראל אמר ש"אנחנו בטוחים שישראל תוכל לשחק תפקיד חשוב בפרויקט 'דרך המשי החדשה' והטיסה משנגחאי מסמלת התחלה חדשה".
המלון ישחק תפקיד משמעותי בהגדלת התיירות לאתיופיה
המלון החדש מציע 373 חדרים מתוכם 27 סוויטות, 4 מסעדות המציעות מאכלים אסייתים, אירופיים ואתיופיים, אולם אירועים וכנסים המכיל כ-2,000 איש, שלושה ברים: בר לובי, בר אקזקיוטיב (על הגג) ומועדון ג'אז, בריכת שחייה חיצונית ובר בריכה, מרכז בריאות, מיני גולף, בית קפה, משרד נסיעות ועוד. זהו המלון הגדול והמפואר ביותר באדיס אבבה וישחק תפקיד משמעותי בהגדלת ענף התיירות. בנוסף ישמש למרכז הכנסים הבינלאומי הגדול ביותר ביבשת.
מדובר גם בבשורה לנוסעים מישראל. בשנים האחרונות ניתן לראות עליה במספר הנוסעים הישראלים שטסים אל יעדים באפריקה ובמזרח הרחוק ועוצרים בדרך באדיס אבבה.
לרגל החידושים יצאה אתיופיאן איירליינס במחירי טיסות מיוחדים לטיסות קונקשן דרך אדיס: כרטיס טיסה מתל אביב ליוהנסבורג יעלה החל מ-485$, לקייפטאון החל מ- 654$, לדלהי החל מ-562$ ולסאו פאולו החל מ-674$. המחירים כוללים מיסים
באירוע חנוכת המשרדים החדשים שלה בתל אביב ביוני שעבר אמרה פסיטה קטמה, מנהלת אתיופיאן בישראל, כי צי המטוסים החדיש של החברה מונה 100 מטוסים ובהם מטוסי הדרימליינר המתקדמים ביותר בעולם 787-800/900 ואיירבס A350 ובצבר ההזמנות שלה עוד 50 מטוסים. לדבריה, גיל צי המטוסים שלה – 5 שנים – נמוך מהמוצע העולמי. היא הוסיפה שאתיופיאן היתה הראשונה שהביאה לישראל את מטוס הדרימליינר וכי כיום ברשותה 17 ממטוסים אלה. החברה טסה כיום ל-100 יעדים בעולם – כולל בצפון אפריקה, אירופה והמזרח הרחוק, עם 350 טיסות ביום והיא חברה בברית הסטאר אליינס.